Nabava informatičko-komunikacijske i audio-video opreme za ABC centar

Nabava informatičko-komunikacijske i audio-video opreme za ABC centar

  • Autor objave:
  • Reading time:2 mins read

Završen je projekt opremanja informatičkom opremom ABC Centra Razvojne Agnecije Šibensko-kninske županije.

Projekt se financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“.

SGM Informatika je opremila prostorije ABC centra

Nabava informatičko – komunikacijske i audio-video opreme je dio projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture Adriatic Business Centre – ABC“  ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom je obnovljena poslovna zgrada na prostoru bivše tvornice TLM-a. Radi se o objektu na tri etaže, ukupne površine 1700 kvadrata koji će do kraja ove godine otvoriti vrata poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave a uz najam prostora ovdje će se moći dobiti usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja, te pripreme i provedbe projekata.

SGM Informatika je za Centar isporučila Instalaciju poslužitelja i strukturne mreže, instalaciju visdeonadzora i alarmnog sustava, interaktivne ploče, projektore, prijekcijska platna, sustav za simultano prevođenje, audio sustav, ekrane za digitalno oglašavanje te ostalu tehničku opremu – prijenosna računala, radne stanice i pripadajući softweri.

Posebno smo ponosni na instalaciju i osposobljavanje Brailleovog redka – programa za skeniranje sadržaja za slabovidne osobe – 40 elemenata, USB priključak. Sustav uključuje i čitače zaslona te govorne jedinice za slabovidne osobe.

Adriatic Business Centar

 ABC je poslovni hub kojim upravlja Razvojna agencija ŠKŽ te zajedno sa stanarima centra svim zainteresiranim korisnicima pruža usluge vezane za realizaciju projekata, brendiranje, audiovizualni sektor i film.