Došli na svoje! 11 Start Up-ova uselilo u Tehnološki park

  • Autor objave:
  • Reading time:3 mins read
Tehnološki park ugovori
(izvor: Slobodna Dalmacija)
Rektor Splitskog sveučilišta prof. dr. Dragan Ljutić uručio je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 11 mladih poduzetnika.
Potpore su rezervirane za sufinanciranje korištenja usluga Inkubatora za nove tehnologije SPINIT u sklopu objekta UNIST Tehnološki park.
Ugovori su vrijedni 23 milijuna kuna koje je osigurao Grad Split.
Tehnološki park opremljen je najsuvremenijom informatičkom opremom, koju je UNIST-u isporučila naša tvrtka SGM Informatika!
tehnoločki park rektor
(izvor: Slobodna Dalmacija)

Bespovratna sredstva – potpore dodjeljuju se za sufinanciranje troška korištenja prostora i usluga Inkubatora za nove tehnologije SPINIT u sklopu objekta UNIST Tehnološki park d.o.o. Ugovori su dodijeljeni za 11 korisnika, odnosno start-upova.

rektor tehnološki park

Mario Marević – projekt Get Work

Zlatko Kovačić – projekt DotYourSpot

Ena Melvan – projekt Metabelly

Nikola Tandara – projekt WindWard

Marko Čupić – projekt InfoSplItDrive

Milan Grepo – projekt web-LAB

Mario Damjanović – projekt GLAMOS

Tomislav Seser -projekt VOLTING

Hrvoje Mihovilović – projekt Dok Pilot

Jerka Mihanović – projekt 3D modeliranje

Jakša Vidović projekt fireBlock .

23 milijuna kuna osigurao Grad Split

Riječ je o sredstvima koje je osigurao Grad Split i doznačio Sveučilištu u Splitu, a na temelju Ugovora o suradnji na provedbi mjere oporavka gospodarstva grada Splita uslijed pandemije COVID 19.

Svečanosti su nazočili prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, koji je uručio ugovore, prof. dr. sc. Sven Gotovac, direktor tvrtke Tehnološki park, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita, Damir Brčić, županijski pročelnik Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije, Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora, Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika.

Rektor Ljutić je naglasio kako je danas važan dan za splitsko sveučilište jer su mladi ljudi dobili priliku ostvariti svoje snove. Također je istaknuo važnost sinergijskog djelovanja Sveučilišta s Gradom i Županijom, kao i veliku podršku Vlade RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem. 


– Nevjerojatan je potencijal u našem gradu, odnosno u našoj županiji. Ponosan sam što sam rektor ovakvog  sveučilišta, u kojem svaki naš djelatnik itekako pridonosi našoj prepoznatljivosti, zaključio je Ljutić.

tehnološki park

Ovdje dodajte tekst naslova

SGM Informatika je dostavila sljedeću informatičku opremu:

Grupa I Računalna oprema i programska podrška korisnika

Grupa II. Sustav videokonferencije

Grupa III. Oprema za hardware laboratorij

Grupa IV. Uredski uređaji za potrebe korisnika